Sevmeyeni yok: Patates mücveri tarifi, nasıl yapılır?

Patates mücveri; patates, yumurta, un, kaşar peynir, maydanoz ve sarımsak ile yapılan bir sebze köftesidir. Patates mücverine ait detaylı tarifi haberin devamında bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2024 17:40 GÜNCELLEME 20.04.2024 17:40 YAŞAM
Sevmeyeni yok: Patates mücveri tarifi, nasıl yapılır?
Sevmeyeni yok: Patates mücveri tarifi, nasıl yapılır?

Patates, püreden kızartmaya kadar birçok yemekte en sık kullanılan sebzelerden bir tanesidir. Patates mücveri ise patatesin köfte olarak yapıldığı bir tariftir. Kabak mücverine benzer özellikte olan patates mücveri, patates severlerin favorisi olacak yemektir.

PATATES MÜCVERİ NASIL YAPILIR?

Sevmeyeni yok: Patates mücveri tarifi, nasıl yapılır?

Patates mücveri yapmak için öncelikle kaşar peynir rendelenir. Hemen ardından maydanozlar ince ince doğranır. Son olarak patatesler rendelenir. Patateslerin kararmaması için bu önemli bir ayrıntıdır. Rendelenen patatesler, patates mücverini sulandırmaması için fazla suyu sıkılır.

Geniş bir yoğurma kabı içerisine rendelenmiş patatesler, yumurta, baharatlar, tuz, un, rendelenmiş kaşar peynir ve kıyılmış maydanoz eklenerek tüm malzemeler birleşene kadar yoğurulur. Hamur kıvamına gelince yoğurma işlemi bitirilir ve kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.

Sevmeyeni yok: Patates mücveri tarifi, nasıl yapılır?

İşte sofralarınızın vazgeçilmezlerinden biri haline gelecek olan patates mücveri tarifi…

PATATES MÜCVERİ TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 40 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Patates mücveri için malzemeler;

Sevmeyeni yok: Patates mücveri tarifi, nasıl yapılır?

  • 2 adet yumurta,
  • Yarım su bardağı un,
  • 2 adet büyük boy rendelenmiş patates,
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı tuz

Patates Mücveri Tarifi Kızartmak için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Patates mücveri tarifi nasıl yapılır?

Adım 1

Patates mücveri yapmak için öncelikle rendelediğiniz patateslerin suyunu iyice sıkın. Geniş bir yoğurma kabı içerisine rendelenmiş patatesleri, 2 adet büyük boy yumurtayı, birer çay kaşığı tuz ve karabiberi ve 1 diş sarımsağı ekleyin.

Adım 2

Eklediğiniz malzemelerin üzerine yarım su bardağı un, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir, yarım demet ince kıyılmış maydanozu ilave edin ve güzelce yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler iç içe geçene kadar yoğurma işlemine devam edin.

Sevmeyeni yok: Patates mücveri tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Yoğurduğunuz patates mücveri hamurunu bir kenara alın ve yapışmaz bir kızartma tavasını ocağın üzerine koyun. İçerisinde 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip ısıtmaya başlayın. Bir kaşık yardımıyla harçtan alın ve kızdırdığınız yapın içerisine bırakın. Ü

Adım 4

Kızaran patates mücverlerinin diğer yüzünü de aynı derecede kızartın ve havlu kâğıt serili bir tabağa alın. Tüm iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Pişen patates mücverlerinizi sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR