2 malzemeli çikolatalı mousse tarifi, nasıl yapılır?

2 malzemeli çikolatalı mousse tarifi; bitter çikolata ve sıcak su ile yapılabilen en basit mousse tarifidir. 2 malzemeli çikolatalı mousse ait detaylı tarifi haberin devamın bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 21.08.2023 13:30 GÜNCELLEME 21.08.2023 14:21 YAŞAM
2 malzemeli çikolatalı mousse tarifi, nasıl yapılır?
2 malzemeli çikolatalı mousse tarifi, nasıl yapılır?

2 malzemeli çikolatalı mousse tarifi, mousse tarifleri arasında en basiti ve az malzemeli olanıdır. Çikolatalı mousse yapmak için genellikle çoğu tarifte yumurta veya krema kullanılır. Bu tarifte bunların hiçbirine gerek kalmadan sadece iki malzeme ile kadifemsi kıvama sahip bir çikolatalı mousse tarifi yapabileceksiniz.

Ünlü bir İngiliz şefin tarifi olan 2 malzemeli çikolatalı mousse, yumurta ve krema gibi geleneksel bileşenleri olmadan yapılmasıyla oldukça dikkat çeker. Bu tarifte krema ve yumurtanın vereceği kıvamı bitter çikolata ve su kombinasyonundan alır. Aynı zamanda diyet yapan kişilerin de rahatlıkla tüketebileceği bir tatlı ortaya çıkarır.

2 malzemeli çikolatalı mousse tarifi, nasıl yapılır?

2 malzemeli çikolatalı mousse tarifinin bu kadar basit yapılmasının asıl sebebi bitter çikolatanın doğal yağ içeren kakaolarından kaynaklanmaktadır. Bu sayede eritilen çikolata suyla birleştiğinde pürüzsüz ve kremsi bir doku oluşturur. Bu kıvamın elde edilmesi için kakao oranı yüksek bir çikolata kullanılması gerekmektedir.

2 MALZEMELİ ÇİKOLATALI MOUSSE TARİFİ YAPIMI İÇİN İPUÇLARI

En iyi 2 malzemeli çikolatalı mousse tarifini yapmak için birkaç detaya dikkat etmeniz gerekir. kısa zamanda olağanüstü bir lezzet ile 2 malzemeli çikolatalı mousse tarifi yapmak için aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun:

2 malzemeli çikolatalı mousse tarifi, nasıl yapılır?

  • Yüksek kaliteli bir bitter çikolata tercih edin. Çikolatanın doğal yağının tarife lezzet vermesi için mümkün olduğunca kakao oranı (en az %70) yüksek bir çikolata tercih edin.
  • Aromalı bitter çikolata deneyebilirsiniz. 2 malzemeli çikolatalı mousse tarifinin lezzetini kendi içinde katlamak için aromalı bitter çikolatalar tercih edebilirsiniz.
  • Karıştırırken dikkat edin. Eritilmiş çikolatayı karıştırırken istenen hafif ve kremsi dokuyu kaybetmemesi için nazik ve dikkatli şekilde karıştırmaya özen gösterin.

Mini dondurmalı sandviç tarifi, nasıl yapılır?Mini dondurmalı sandviç tarifi, nasıl yapılır?

2 MALZEMELİ ÇİKOLATALI MOUSSE TARİFİ

6 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA

2 malzemeli çikolatalı mousse tarifi için malzemeler;

  • 225 gram %70 bitter çikolata,
  • 180 ml (3/4) su bardağı sıcak su

2 malzemeli çikolatalı mousse tarifi nasıl yapılır?

2 malzemeli çikolatalı mousse tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

2 malzemeli çikolatalı mousse tarifini yapmak için öncelikle çikolataları küçük küçük doğrayın. Isıya dayanıklı geniş bir karıştırma kâsesi içerisine doğramış olduğunuz çikolataları ekleyin. İçerisine 180 ml sıcak suyu ilave edin ve tüm çikolata parçaları eriyene kadar karıştırın.

Çikolatalı vişneli kek tarifi, nasıl yapılır?Çikolatalı vişneli kek tarifi, nasıl yapılır?

Adım 2

Çikolataların tamamı eridikten sonra bir kâse içerisine yarısına kadar buz ve biraz su doldurun. Çikolataların olduğu kâseyi buz dolu kâsenin içerisine yerleştirin. Bir çırpıcı yardımıyla çikolata donup katılaşana kadar çırpın. Çırptıkça çikolata kıvam alacak ve kalınlaşmaya başlayacaktır.

2 malzemeli çikolatalı mousse tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Kıvam alan 2 malzemeli çikolatalı mousse tarifiniz hazır demektir. Bir kaşığı sıcak su dolu bardağın içerisine daldırın. Bu şekilde 2 malzemeli çikolatalı mousse tarifinden alırken zorluk çekmezsiniz. Kaşık yardımıyla aldığınız 2 malzemeli çikolatalı mousse servis tabağına yerleştirin.

Rafine şekersiz, kakaolu yulaf topları tarifi, nasıl yapılır?Rafine şekersiz, kakaolu yulaf topları tarifi, nasıl yapılır?

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR