Son dakika haberi: Türkiye Akdeniz'de yeni NAVTEX ilan etti

Son dakika haberi: Türkiye, Akdeniz'de araştırma çalışmaları yürütecek Oruç Reis gemisi için yeni NATEX ilan etti. Oruç Reis Gemisi, çalışma yapacağı alana ulaştı. Öte yandan NAVTEX, 23 Ağustos'a kadar geçerli olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 10.08.2020 08:32 GÜNCELLEME 10.08.2020 12:07 GÜNCEL
Son dakika haberi: Türkiye Akdeniz'de yeni NAVTEX ilan etti
Son dakika haberi: Türkiye Akdeniz'de yeni NAVTEX ilan etti

Son dakika haberi: Türkiye, Akdeniz'de araştırma çalışmaları yürütecek Oruç Reis gemisi için yeni NAVTEX ilan etti.

Oruç Reis gemisi Antalya'dan hareket etti. Öte yandan NAVTEX, 23 Ağustos'a kadar geçerli olacak. 

Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han isimli gemilerle birlikte Doğu Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında daha önce ilan edilen bölgede sismik çalışmalarını yürütecek.

Navtex nedir?

ÇALIŞMA YAPACAĞI ALANA ULAŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz, Akdeniz’deki yeni görevi için Antalya’dan demir alarak, çalışma yapacağı alana ulaştı" dedi. 

ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRMA YAPABİLİYOR

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.

Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki ender araştırma gemilerinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

Oruç Reis Gemisi.

ATİNA'DA PANİK!

Yunan Army Voice gazetesine göre ise Yunanistan ordusu, Türkiye'nin Rodos ve Kastelorizo adaları arasındaki bölgede askeri tatbikat düzenleme planları üzerine alarm verdiğini duyurarak ordu birimlerinin neredeyse tamamının izinlerinin iptal edildiğini açıkladı.

ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANACAK

Bununla birlikte bugün Ulusal Güvenlik Konseyi toplanıyor. Toplantının gündemi açıklanmasa da Akdeniz'in doğusundaki gerginliğin gündem maddelerinden biri olduğu aktarılıyor. 

GENELKURMAY BAŞKANI ÜLKESİNE DÖNMÜŞTÜ

Geçtiğimiz ayın son günlerinde Türkiye'nin NAVTEX ilanı sonrası Atina yönetimi alarm durumuna geçmişti. Yunanistan Genelkurmay Başkanı, Güney Kıbrıs'taki ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönmüştü. 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, NAVTEX'i işaret ederek, "Türkiye'nin tahriklerine karşı tek çarenin yaptırım olduğunu" ileri sürmüştü.

Yunanistan'da NAVTEX paniği

 

NAVTEX NEDİR?

NAVTEX, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yunan'a mesaj: Sahada da masada da göstereceğiz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile Mısır arasındaki anlaşmadan sonra çok sert bir açıklama yapmıştı. Türkiye'nin kıta sahanlığının hakkını gasp edilmesine müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti kendi kıta sahanlığı içinde kendi haklarını ve Kıbrıs etrafında da Kıbrıs Türklerinin hakkını kararlı bir şekilde sahada ve masada korumaya devam edecektir. Bu tür anlaşmalar bizi yolumuzdan alıkoyamaz" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Yeniçeri 3 yıl önce Şikayet Et
    Asker sayısını artırın
    Cevapla
  • Ulkucu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlilarin dedeleri bilir.kasinani kasiriz.bizi sinamasinlar.
    Cevapla
  • yigido 58 3 yıl önce Şikayet Et
    her turk asker dogar.bir olur bin diriliriz.
    Cevapla
  • Nazım 3 yıl önce Şikayet Et
    Vuralim yunani yapalim egeyi Turk golu insaAllah bu ugurda sehit olmaya hazirim Reis ne emrederse onu yapmaya hazirim Reisten gelecek emir ve komuta dogrultusunda ölmek seref bize olursek sehit kalirsak gaziyiz
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Trakyaya 200 bin asker cikarilmali olumsuz bir tacizde yunanistan her yeri vurulmali ayni sekilde kibrisa 100 bin asker cikarilmali seferberlik ilan edilmeli ermeni arkadan saldiracak 200 bin ermenitani vurmali fransa almanya ayagimiza gelecek savasmaya bir tasta tüm türkiye düsmani ordulari yok edilip ana karalarina saldiriya gecip tarihe gömülmedigi sürece türkiye düsmanlari her firsatta türkiyeye saldirir hepsi yok edilmedigi sürece baris yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR