İş yeri kişilik testi: İş hayatında siz nasıl birisiniz?

İş yerindeki haliniz, tavrınız ve davranışlarınız aslında kişiliğinizin izlerinin dışa vurumudur. Kimi insan işkolik olurken kimisi de en küçük şeyden bile şikayet eder. Peki iş hayatında siz nasıl birisiniz? İşte iş yeri kişilik testi...

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2022 17:14 GÜNCELLEME 23.12.2022 17:14 YAŞAM
İş yeri kişilik testi: İş hayatında siz nasıl birisiniz?
İş yeri kişilik testi: İş hayatında siz nasıl birisiniz?

İş yerindeki davranışlarınız aslında kişilik özellikleriniz ile doğrudan ilgilidir. Ofiste ya da şirkette fark etmeksizin bütün yaş grubundan farklı kişilik özelliklerine sahip bireyler bir araya gelmektedir. Hepsinin farklı görüşleri ve hayat tecrübeleri  bulunmaktadır. Kimisi daha sessiz ve kendi halinde olurken kimisi de muhabbet etmeyi seven, neşeli ve girişken olabilir. Peki  iş hayatında siz nasıl birisiniz? İşte iş yeri kişilik testi...

İŞKOLİK

Hemen hemen her iş yerinde böyle bir birey vardır. İşkolikler çalışmayı çok sevip bu durumdan hiçbir zaman sıkılmazlar. Hayatları planlı ve programlı olur. Çoğu insan bir işe başladıktan belli bir süre sonra ilk başta duyduğu heyecanını ya kaybeder ya da derecesi azalır. Ama işkolikler yıllar boyunca aynı işi hiç sıkılmadan yürütürler.
İşinize çoğunlukla erken geliyorsanız, görevlerinizi hiç sıkılmadan eksiksiz yapıyorsanız hatta bazen işten geç çıkıyorsanız siz tam bir işkoliksiniz! Çalışkan, azimli ve hırslı bir bireysiniz. Bunlar dışında mütevazı ve uyumlu bir karakteriniz bulunmaktadır.
Bununla beraber işkolik olmak kompulsif bir bozukluk da olabilir. Çok çalışmak iyidir ama kişisel hayatınızı da ihmal etmemelisiniz.

Eğlenceli zeka testi: 11 saniyede 3 farkı bulanın gözleri kartalınkiyle yarışırEğlenceli zeka testi: 11 saniyede 3 farkı bulanın gözleri kartalınkiyle yarışır

SOHBETSEVER

Kimi insan konuşmayı çok sever. Konuştuğu kişinin özelliklerinin bir önemi olmadan "maksat muhabbet" düşüncesinde olur. Muhakkak konuşacak bir konu bulur ve sohbet etmeyi sürdürür. Eğer siz de böyle bir insansanız dışa dönük ve sosyal bir yapınız bulunmaktadır. Geniş bir çevreniz bulunuyor ve arkadaş edinme konusunda pek sıkıntı çekmiyorsunuz.

Sadece dâhilerin yapabildiği zeka testi! 5 hatayı 18 saniyede bulabilecek misiniz?Sadece dâhilerin yapabildiği zeka testi! 5 hatayı 18 saniyede bulabilecek misiniz?

Ama arkadaş çevrenizle ve diğer insanlarla arasında keskin bir çizginiz olması gerektiğini unutmayın. Bu iki tarafla konuşmanız arasında fark olmalıdır. Kimi insana göre konuşkan insanlar sinir bozucu olabilir. Ama çoğunlukla bu kişiler iyi niyetlidir.

Bu kişilik testi çok konuşulacak! Ev boyanız aslında kişiliğinizi tanımlıyor, daha önce buradan hiç bakmadınızBu kişilik testi çok konuşulacak! Ev boyanız aslında kişiliğinizi tanımlıyor, daha önce buradan hiç bakmadınız

ŞİKAYETÇİ

İş yerinizde muhakkak içinizi karartan ve ruhunuzu emen birisi vardır. Bunlar şikayetçilerdir. Her zaman her konu hakkında şikayet edecek bir nokta bulurlar ve hep bir sebepleri vardır. Hiçbir konuda mutlu olmazlar. Bu kişi ister iş arkadaşıyla ister özel hayatıyla ister müdürüyle ilgili bir  konu olsun, hep şikayetçi olurlar.

Siz de iş yerinizde çoğunlukla şikayet ediyorsanız büyük ihtimalle memnun edilmesi zor birisiniz ve yüksek standartlara sahipsiniz. Çevrenizdekilerin sizinle ilgili düşüncelerini çoğunlukla umursamıyor ve hayata sadece olumsuz bir çerçeveden bakıyorsunuz.

Bunun dışında asgari düzeyde çalışırsınız ve sorumluluk gerektiren durumlardan kaçınırsınız.

Müzik zevki kişilik testi ile kendinizi tanımak ister misiniz? Sevdiğiniz müzik tarzı sizi anlatıyorMüzik zevki kişilik testi ile kendinizi tanımak ister misiniz? Sevdiğiniz müzik tarzı sizi anlatıyor

YARDIMSEVER

Bazı insanlar (özellikle iş yerinde) başkalarına yardım etmekten çok zevk alır. Bu kişiler yardımcılardır. Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olduğunda hemen yardımınıza koşar ve elinden ne geliyorsa yardım etmeye çalışırlar.

Eğer siz de böyle bir insanız ilişkilere değer veren, güvenilir ve şefkatli bir yapınız var. Empati duygunuz yüksek, özverili ve yaşamayı seven, hayattan tat alan bir bireysiniz.

Doğum günü kişilik testi: Doğduğunuz gün kişilik özelliklerinizi şekillendiriyorDoğum günü kişilik testi: Doğduğunuz gün kişilik özelliklerinizi şekillendiriyor

SESSİZ

Hemen hemen her iş yerinde böyle birisi de bulunmaktadır. Çoğunlukla kendi halinde, sessiz sakin olan bu kişiler çok gerekli olmadığı sürece konuşmazlar.

Eğer siz de kendinizi sessiz olarak hissediyorsanız, büyük olasılıkla iş yerinde çok arkadaşınız yoktur. Sorumluluklarınızı yerine getiren ve bunu olabildiğince kimseye varlığınızı hissettirmeden yapmaya çalışırsınız. Konuşmanızı gerektiren her türlü ortamdan uzak kalmak istiyorsunuz. Bu sebeplerden ötürü soğuk ve yabani olarak adlandırılabilirsiniz. Ama aslında bu asılsız bir iddiadan ibarettir. Çekingen olduğunuz için çoğunlukla içe dönük ve utangaçsınız. Açılmanız zaman ister.

Kişilik testi: Hayalinizdeki ev, kişiliğinizi yansıtıyor! Seçtiğiniz ev kişiliğiniz hakkında ne diyor?Kişilik testi: Hayalinizdeki ev, kişiliğinizi yansıtıyor! Seçtiğiniz ev kişiliğiniz hakkında ne diyor?

NÖTR

Her iş yerinde çoğunlukla etliye sütlüye karışmayan, şikayetçi olmayan ve taraf tutmayan birisi vardır. Hemen hemen her ortamda bulunur, herkesle anlaşır ama kimseyle çok yakın olmaz. Taraf tutacak olaylardan çoğunlukla uzak durur ve çatışmalardan kaçınır. Kartlarını göğsüne yakın tutup niyetini kimsenin bilmesine izin vermez.

Eğer siz de böyle bir insansanız çoğunlukla rahat ve tasasızsınız. Dost canlısı yapınızla çevrenizdekilerle kolayca anlaşabilirsiniz. Elinizdekiyle yetinip hayata pozitif bakıyorsunuz.

Peki siz iş yerinizde nasıl bir insansınız? İş hayatınızdaki davranışlarınızla karakteriniz ne kadar tutarlı? Yorumlarda yazmayı unutmayın.

Kullandığınız telefon kılıfı ile kişilik testi: Telefon kılıfınız sizin için ne söylüyor? Belki farkında bile değilsiniz!Kullandığınız telefon kılıfı ile kişilik testi: Telefon kılıfınız sizin için ne söylüyor? Belki farkında bile değilsiniz!

Zeka testi: Resimdeki gizli kraliçeyi sadece dâhiler 9 saniyede bulabiliyor!Zeka testi: Resimdeki gizli kraliçeyi sadece dâhiler 9 saniyede bulabiliyor!

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 3
  • Malazgirt1071 1 yıl önce Şikayet Et
    İşini her zaman severek, düzgün, özverili, adaletli, zamanında yapan ve aldığı maaşın hakkını veren kişiler ne zamandan beri işkolik oldu.
    Cevapla
  • herkes değişik 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben samimi bir insanım ama insanlar değil, nasip...
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    işkolik ve yardımsever tam bana uyar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR