13 sayısı uğursuz mu, 13 sayısı anlamı ne? Şans sayıları hurafe mi gerçek mi?

13 sayısı hakkında uğursuzluk getirdiğine dair söylentiler bulunmaktadır. '13 sayısı uğursuzluk getirir' inanışı hurafe mi gerçek mi diye sorgulanıyor. Dünyanın birçok ülkesinde şans sayıları inanışı yaygındır. Peki 13 sayısı uğursuz mu, 13 sayısı anlamı ne? Şans sayıları hurafe mi gerçek mi?

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2023 15:34 GÜNCELLEME 17.06.2023 15:34 YAŞAM
13 sayısı uğursuz mu, 13 sayısı anlamı ne? Şans sayıları hurafe mi gerçek mi?
13 sayısı uğursuz mu, 13 sayısı anlamı ne? Şans sayıları hurafe mi gerçek mi?

Dünyada 13 sayısı ve kötü şans söylentileri vardır. Korku filmlerinde çoğunlukla 13 sayısına dikkat çekilir. Bazı sayıların şans getirdiğine inanılırken 13 uğursuzluk ile bağdaştırılır. İnanışlara göre sayıların anlamı da değişmektedir. Peki 13 sayısı uğursuz mu, 13 sayısı anlamı ne? Şans sayıları hurafe mi gerçek mi?

13 SAYISI UĞURSUZ MU?

Birçok toplumda ve inanışta 13 sayısı uğursuzluğu ile ilgili hikayeler vardır. Bu tür hikayeler çoğunlukla Hristiyanlıkta bulunmaktadır. Bunun dışında Meksika’da, Keltik ve Germen toplumlarında ise 13 sayısı uğuruna inanılır.

13 SAYISI ANLAMI NE?

13 sayısının uğursuzluğu hakkında böyle inanışların çoğalması  Leonardo Da Vinci eseri olan Son Akşam Yemeği tablosunda, İsa'ya ihanet ederek onun çarmıha gerilmesini sağlayan Yahuda'nın 13.kişi olarak masada yer aldığı inanışı bulunuyor.

Başka bir düşüncede de tabloda 12 havari ve İsa bulunuyor. 13 kişinin yediği yemek sonrası felaketlerin ardı arkası kesilmiyor ve İsa çarmıha geriliyor. Bu sebepten ötürü, 13 sayısı Hristiyanlarda uğursuz olarak kabul ediliyor.

Bunun dışında İbranilere göre 13 sayısının uğursuz olması; İbrani alfabesinin 13’üncü harfinin "mavet" (ölüm) sözcüğünün ilk harfi olan "m" olmasıdır.

DİNEN 13 SAYISI UĞURSUZ MU?

Müslümanlıkta uğur ya da uğursuzluk gibi inanışlar bulunmamaktadır. Bu konu hakkında din alimleri 13 rakamı, merdiven altından geçmek, iki bayram arası düğün yapmak gibi inanışların İslam dininde karşılığı olmadığını belirtiyor.

ŞANS SAYILARI HURAFE Mİ GERÇEK Mİ?

İslam'da “şans, talih” gibi sözlerin yeri yoktur. Müslümanlar kader, tevekkül ve Allah'tan gelene rıza gösterir. Bu sebeple İslam'da hiçbir sayı ya da rakam uğursuz değildir . Dünyanın birçok yerinde kabul edilen bu tür düşünceler batıl ve hurafedir.

Sadece dâhilerin 10 saniye içinde çözebildiği zeka testi: Resimdeki adamı bulSadece dâhilerin 10 saniye içinde çözebildiği zeka testi: Resimdeki adamı bul

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    13 rakamı hırıstıyanlıkta uğursuzdur. islamda değil.
    Cevapla
  • ferhat3436 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam dinini yok edemeyeceksiniz topunuzla tüfeğinizle gelin.
    Cevapla
  • hakan12 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende 49821 sayısını sevmiyorum.Akılda kalması zor çünkü
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    13 sayısı birincisi peygamber efendimizin doğum yılının rakamlarının toplamı ikincisi istanbulun Fethinin rakamlarının toplamı neden sevilmediğni anladınız mı
    Cevapla
  • dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    1+4+5+3= 13 5+7+1=13 mübarek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR