Çin Seddi Ay'dan görünür mü? Hurafe mi gerçek mi?

Çin Seddi Ay'dan görünür mü tartışması halk arasında zaman zaman yapılmaktadır. Dilden dile günümüze kadar süregelen ve çoğunluğun doğru olarak kabul ettiği 'Çin Seddi'nin Ay'dan görünüyor' iddiasını sizin için araştırdık. Sadece halk arasında konuşulan bir hurafe mi yoksa bilimsel açıdan bu iddia doğru mu kabul ediliyor? İşte detaylarıyla beraber Çin Seddi'nin Ay'dan görünme iddiası...

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2023 20:39 GÜNCELLEME 01.04.2023 20:39 YAŞAM
Çin Seddi Ay'dan görünür mü? Hurafe mi gerçek mi?
Çin Seddi Ay'dan görünür mü? Hurafe mi gerçek mi?

Çin Seddi uzaydan veya Ay'dan görünür mü? Bu konuda çeşitli iddialar bulunmaktadır. Bilimsel açıklamasına göre Çin Seddi'nin Ay'dan görünüp görünmediğini sizin için araştırdık. Peki Çin Seddi Ay'dan görünür mü? Hurafe mi gerçek mi?

ÇİN SEDDİ AY'DAN GÖRÜNÜR MÜ?

Gözdeki ışığı algılayan hücreleri harekete geçirecek kadar ışık yayan her cisim insan gözü tarafından algılanabilir. Ama insan gözünün çözünürlüğü sınırlıdır. İki cismi birbirinden ayırabilmek için de çözünürlük değeri önemlidir. Normal bir insan gözü, açık havada ortalama olarak insan büyüklüğündeki cismi üç kilometre uzaklıktan ayırt edebilmektedir.

Bir nesnenin hangi büyüklükte göründüğü de cismin büyüklüğüne ve uzaklığına bağlıdır. Uluslararası Uzay İstasyonu, uzay mekiği ve uydular dünyadan 350 kilometre uzaklıkla bulunur. Kamera ya da dürbün kullanmadan insan yapımı olan bazı yapılar (Keops Piramidi, bazı barajlar) bu uzaklıktan çıplak gözle görülebilir.

ÇİN SEDDİ UZAYDAN GÖRÜNÜR İDDİASI HURAFE Mİ GERÇEK Mİ?

Çin Seddi Ay'dan görülebilen tek insan yapımı olarak bilinir. Ama bu aslında tamamen yanlıştır. Çin Seddi'nin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan, uzay mekiklerinden ya da uydulardan çıplak gözle görünmesi mümkün değildir.  Çin Seddi'nin günümüze kadar sağlam kalan 8 bin kilometre uzunluğundaki ve 6 metre enindeki ölçüleri sebebiyle Ay'dan görünme olasılığı yoktur. Atmosfer koşulları, ışık miktarı gibi şartlar ne kadar uygun olursa olsun bu uzaklıktan, bu büyüklükte bir yapının insan gözü tarafından görülebilmesi için yaklaşık 10 kat daha yüksek hassasiyette olması gerekir.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Zonguldaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağrıdan da görünüyor!
    Cevapla
  • Serhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzay mekiğinin roketleri atmosferden çıkıncaya kadar roketi yukarı itiyor ve atmosferin dışına çıkarken roketler mekikden ayrılıyor. Sonra yörüngesinde Ay'a doğru gidiyor. Ay'a iniş yapıyor. İniş anını bir kamera görüntülüyor. Peki bu kamerayı mekik inmeden önce oraya kim yerleştiriyor? Zuzaylılar mı çekim yapıyor? Hadi bunlara da inandık diyelim, bu uzay mekiği Ay'dan nasıl hareket ediyor? Ay ile Dünya arasındaki uzaklık yalan değilse 384.400 kilometre. Bu mesafeyi hangi benzin istasyonundan yakıt alarak dönüş yapıyor. Uzay mekiği kilometrede kaç lira yakıyor? Gibi bir çok soru sorulabilir ancak cevap alabilirmiyiz bilmiyorum.
    Cevapla
  • Cemal K. 1 yıl önce Şikayet Et
    Google eart programına girin. Görüntüyü uzağa alın ve çin seddine bakın görebilecek misiniz? Ben denedim sonuç hayır!
    Cevapla
  • Hamza 1 yıl önce Şikayet Et
    Deki.... uzaydan görülür vizim millet inanır...her hurafeye inandįğı gibi
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    mülakatlarda sorulan genel kültür sorusuydu yazık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR