En keskin zekâlılar için görsel bulmaca: Süre dolmadan 5 farkı bulabilir misiniz?

Zekâ testi, farkı bul bulmacası olarak hazırladığımız iki görseldeki toplam 5 farkı 12 saniyede bularak üstün gözlem becerinizi ve keskin zekanızı kanıtlayın!

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2023 09:09 GÜNCELLEME 26.08.2023 09:09 YAŞAM
En keskin zekâlılar için görsel bulmaca: Süre dolmadan 5 farkı bulabilir misiniz?
En keskin zekâlılar için görsel bulmaca: Süre dolmadan 5 farkı bulabilir misiniz?

Farkı bul bulmacaları, görünürde aynı olan iki görüntü arasında farkları belirlemek için dikkat yeteneğini test eden bir zekâ testi çeşididir. Bu bulmacaların en zorlayıcı yanı neredeyse birbiri ile aynı olan iki görsel arasındaki farkların tespit edilmesinin kolay olmamasıdır.

Farkı bul bulmacalarında iki görsel arasındaki farklar, bir nesnenin konumundan rengine kadar akla gelebilecek herhangi bir şey olabilir. Zekâ testleri, konsantrasyon ve gözlem becerilerini geliştirmekte oldukça faydalıdır. Düzenli aralıklarla çözülen zekâ testleri, beyin fonksiyonları için alıştırma sayılır ve büyük oranda gelişim gösterir.

Bugünkü zekâ testi köşemiz için hazırladığımız farkı bul bulmacası ile gözlem yeteneğiniz test etmeye hazır mısınız? Cevabınız evet ise o zaman başlayalım!

FARKI BULUN: 12 SANİYEDE 5 FARKI BULUN

En keskin zekâlılar için görsel bulmaca: Süre dolmadan 5 farkı bulabilir misiniz?

Yukarıda paylaştığımız görselde Pinokyo çizgi filmine ait bir görsel görüyorsunuz. İlk başta iki görselde neredeyse birbiri ile aynı görünüyor. Ama dikkatli bakıldığında ise iki resim arasında bazı küçük farklılıkların olduğunu fark edeceksiniz.

Sizden istediğimiz bu iki görsel arasındaki 5 farkı 12 saniye içerisinde bulmanız. Süreniz şimdi başlıyor.

4. farkı bulabilen neredeyse yok! Kartal gözlü olduğunuzu kanıtlayacak zekâ testi4. farkı bulabilen neredeyse yok! Kartal gözlü olduğunuzu kanıtlayacak zekâ testi

KESKİN GÖZLERİNİZİ TESTE SOKUN

Farkı bul bulmacalarının asıl amacı görüşünüzün keskinliğini test etmektir. Bazı farkların fark edilmesi çok kolayken bazılarını fark etmekte oldukça zorlayıcı ve dikkat istemektedir. Tüm dikkatinizi görsele verin ve bulduğunuz farkları bir liste yapın.

Yapılan araştırmalara göre bu tür alıştırmalar, beyin konsantrasyonunu ve hafızan sorumlu alanları uyararak çalışmaya tetikliyor. Bu sebeple bu tür aktiviteler düzenli yapıldığında kişinin konsantrasyonunu arttırarak hafızasını korumasına destek olur.

Evet, acele edin. Zaman bitiyor!

Ve işte…

Bu test ile zekanızı kanıtlayın! 7 saniyede hatayı bulabilen beyin...Bu test ile zekanızı kanıtlayın! 7 saniyede hatayı bulabilen beyin...

SÜRE DOLDU

Zaman bitti. Verilen süre içerisinde görseldeki tüm farkları bulabildiniz mi? Tüm farkları bulan okuyucularımızı tebrik ederiz. Üstün gözlem yeteneğiniz var!

Farkları hala bulamamış okuyucularımız ise aramayı bırakıp aşağıya bıraktığımız çözüme bakabilirler.

FARKI BUL BULMACASI ÇÖZÜMÜ

En keskin zekâlılar için görsel bulmaca: Süre dolmadan 5 farkı bulabilir misiniz?

Evet, işte cevaplar bunlar idi. Siz hangisini bulamadınız ya da kaç saniye de tamamını bulabildiniz? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR