Bu test ile zekanızı kanıtlayın! 7 saniyede hatayı bulabilen beyin...

Zekâ testleri ile hem eğlenip hem de beyninizin tam performans çalışmasını sağlayabilirsiniz. Size verilen 7 saniyede aşağıdaki resimdeki hatayı bularak hem dikkatinizi hem de zekânızı kanıtlayın!

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2023 08:59 GÜNCELLEME 16.10.2023 10:59 YAŞAM
Bu test ile zekanızı kanıtlayın! 7 saniyede hatayı bulabilen beyin...
Bu test ile zekanızı kanıtlayın! 7 saniyede hatayı bulabilen beyin...

Zekâ testleri, dikkat gerektiren ve beynin tam performans çalışmasını sağlayan eğlenceli bulmaca egzersizleridir. Zekâ testleri 7’den 70’e herkese uygun olduğu gibi, kişiye katkısı da oldukça fazladır. Cevabı ararken, eleştirel düşünme becerisini ve problem çözme yeteneklerini büyük oranda geliştirir. Bu tarz egzersizler çoğunlukla, geniş çapta düşünme ve mantıksal akıl yürütme gerektirirken kişinin karmaşık problemleri çözme yetisini, konsantrasyonunu ve hafızasını güçlendirir.

Sizde zekânıza ve keskin gözlerinize güveniyorsanız şimdi test etme zamanı! Tüm dikkatinizi toplayın ve sürenizi hazırlayın. Hazırsanız başlayalım. Resimdeki hatayı 7 saniye içerisinde bulun ve zekânızı konuşturun.

DİKKATİNİZİ KAYBETMEDEN RESİMDEKİ HATAYI 7 SANİYEDE BULUN

Zekâ testleri genellikle kişilerin zekâ seviyelerini belirlemek ve sınırları zorlamak için bir araç olarak kullanılır. Zekâ testlerini düzenli olarak oynamak, kişide zihinsel çevikliği ve bilişsel yetenekleri geliştirdiği kanıtlanmıştır.

Sizde tüm dikkatinizi toplayın ve aşağıdaki görsele odaklanın. Sadece 7 saniyede resimdeki hatayı fark etmeniz gerekiyor.

Resimdeki hatayı sadece çok dikkatliler ve zekiler fark ediyor! Sadece 7 saniyede resimdeki hatayı bulun

SADECE 7 SANİYENİZ VAR

Zekâ testleri yüksek dikkat ve odak istediği bir gerçektir. Özellikle süreye karşı yapılan testlerde kişi süre akarken odaklanma sorununu daha çok yaşar. İşte burada kendini kontrol etme becerisi devreye girer.

Resimdeki hatayı 7 saniyede fark edenler bu işi oldukça iyi başardı. Hem zamanı iyi yönetti hem de dikkatlerinin dağılmasına fırsat vermeden hatayı hızlıca fark ettiler.

ZAMAN AKIYOR

Hala daha hatayı fark edemediyseniz derin bir nefes alın ve süreyi tekrar başlatın. Resmi tekrar bir gözden geçirin ve işte bu kadar! Cevabı bulunca resme tekrar baktığınızda artık hiçbir şey eskisi gibi doğru gelmeyecek ve gözünüze hep ilk hata çarpacak.

İŞTE RESİMDEKİ HATA

Ve süre bitti! Bazen saniyeler ne kadar uzun gelse de böyle durumlarda su gibi akıp gider. Cevabı bulanlar derin bir nefes alırken bulamayanlar ise cevabı merakla bekliyor. İşte 7 saniye içerisinde fark etmeniz gereken resimdeki büyük hata;

Resimdeki hatayı sadece çok dikkatliler ve zekiler fark ediyor! Sadece 7 saniyede resimdeki hatayı bulun

Evet, aslında gerçek gözlerimizin önündeydi. Resimdeki hata, bankta oturan kadının elindeki dergide. Pür dikkat dergi okuyan kadın aslında elindeki dergiyi ters tutuyor. Şimdi resme tekrar bakınca hata ne kadar basit duruyor değil mi?

Peki, siz resimdeki hatayı 7 saniye içerisinde buldunuz mu? Hadi yorumlarda buluşalım!

KAYNAK : Haber7
Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Barış 7 ay önce Şikayet Et
    İlk bakışta buldum bu ne
    Cevapla
  • Barış 7 ay önce Şikayet Et
    İlk bakışta buldum bu ne
    Cevapla
  • Ahmet 9 ay önce Şikayet Et
    kaldırım taşları da simetrik değil bu da bir hata.
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Dergiyi tersten okuma bir hızlı okuma tekniği dir. hiçte mantık hatası değil.
    Cevapla
  • Fatih 9 ay önce Şikayet Et
    YOK DAHA NELER. öyle bir teknik yok...
    Cevapla
  • caner 9 ay önce Şikayet Et
    iki saniye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR