Macron ve Paşinyan'dan Türkiye'ye ağır suçlama! Bir açıklama da Rusya'dan: Desteklemiyoruz

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerilim bugün de devam ediyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Türkiye'yi hedef aldı. Kremlin'den de konu ile alakalı bir açıklama yapıldı. Ermenistan Savunma Bakanlığı ise, Azerbaycan'ın Türk İHA'larını kullanarak, hava savunma sistemlerine yakalanmadan uzaktan operasyonlar yaptığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2020 16:55 GÜNCELLEME 30.09.2020 16:56 DÜNYA
Macron ve Paşinyan'dan Türkiye'ye ağır suçlama! Bir açıklama da Rusya'dan: Desteklemiyoruz
Macron ve Paşinyan'dan Türkiye'ye ağır suçlama! Bir açıklama da Rusya'dan: Desteklemiyoruz

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

 

Pekin'den olay açıklama: Ermenistan Azerbaycan'a saldırırken artık iki kere düşünecek

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

RUHANİ PAŞİNYAN'LA GÖRÜŞTÜ

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbakanı Hasan Ruhani, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda görüştü. Görüşmede, bölgesel barış ve istikrarın korunmasının önemine işaret eden Ruhani, "İstikrar ve güvenlik kalkınmanın temelini oluşturabilir ve bölgemiz istikrarsızlığa ve yeni savaşlara tahammül edemez" vurgusunda bulundu. Ruhani, savaşın ihtilafları ortadan kaldırmayacağını ve çatışmalara dışarıdan müdahalelerin durumu daha da karmaşık hale getireceğini ifade ederek, "Bu çatışmaların durdurulması bizim için önemlidir. Ermenistan ve Azerbaycan'dan dirayet ve itidalle bu yönde adım atmalarını bekliyoruz" dedi.  İran'ın iki ülke tarafından arzu edilen her türlü yapıcı rolü üstlenmeye hazır olduğunun altını çizen Ruhani, "Çatışmaların bir an önce durdurulmasını istiyoruz. Hepimiz bölgesel sorunların siyasi yollarla, uluslararası hukuk ve toprak bütünlüğü çerçevesinde çözümü için çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI: BU TÜR SÖYLEMLERİ DESTEKLEMİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Türkiye'nin Azerbaycan'a her türlü desteği vermeye hazır" yönündeki açıklamasına Rusya'nın nasıl baktığı, basın toplantısı düzenleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a soruldu. Peskov, Türkiye'nin Dağlık Karabağ krizinde Azerbaycan'a destek açıklamalarını onaylamadıklarını söyleyerek, "Elbette bu tür açıklamaları desteklemiyoruz, kabul etmiyoruz. Dün de söylediğim gibi, yangına körükle gidilmemeli. Tüm bölge ülkelerini itidale, çatışmanın taraflarını da askeri faaliyetleri derhal durdurmaya çağırıyoruz" dedi. (Sputnik)

İKİ ADET ERMENİ SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "Bizim elimizdeki bilgilere göre dün Ermenistan'a ait 2 adet Su-25 savaş uçağı dağa çarptı ve düştü" ifadelerini kullandı.

MACRON VE PAŞİNYAN'DAN SKANDAL AÇIKLAMALAR

Letonya'ya ziyarette bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Riga'da düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Dağlık Karabağ'da Pazar günü başlayan çatışmaların ardından yaptığı açıklamaların "tehlikeli" ve "münasebetsiz" olduğunu söyledi. Türkiye'yi savaş yanlısı olmakla suçlayan Fransız lider, "Türkiye'nin açıklamaları, Dağlık Karabağ'ın alınmasını meşru gösterir nitelikte. Ermenistan'a yönelik büyük endişe içindeyiz" diyerek, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ı askeri yollarla kontrolü altına almasının da kabul edilemez olduğunu belirtti. Macron ayrıca, Türkiye'nin Dağlık Karabağ'daki çatışmaya müdahil olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını da sözlerine ekledi. (BBC Türkçe)

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile barış görüşmelerine hazır olmadıklarını açıkladı. Washington Post yazarı David Ignatius'a röportaj veren Paşinyan, Türkiye ve Azerbaycan'a suçlamalar yöneltti. Ermeni lider, Ankara'nın Doğu Akdeniz ve Orta Doğu'yu istikrarsızlaştırdığını iddia ederek, Türkiye'nin yeni hedefinin Kafkasya olduğunu söyledi.

ERMENİSTAN: AZERBAYCAN BİZİ UZAKTAN VURUYOR

Ermenistan Savunma Bakanlığı ise, Azerbaycan'ın Türk İHA'larını kullanarak, hava savunma sistemlerine yaklaşmadan uzaktan operasyonlar yaptığını söyledi. Stepanyan, Azerbaycan Ordusu'nun havadan karaya uzun menzilli füzeler kullandığını belirtti.

2 BİN 300 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ, S-300 İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, gece boyunca şiddetli çatışmaların devam ettiği aktarıldı. Açıklamada, "27-30 Eylül tarihlerinde 2 bin 300 Ermenistan askerinin öldüğü ve yaralandığı, yaklaşık 130 tank ve zırhlı aracın, 200'den fazla top ve füze sisteminin, yaklaşık 25 hava savunma sisteminin, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkasının, 5 mühimmat deposunun, yaklaşık 50 tanksavar silahının ve 55 otomobilin imha edildiği" bildirildi. Açıklamada, dünkü çatışmalarda, işgal altındaki Hocavend ilinin Şuşakend bölgesinde Ermenistan'a ait 1 adet S-300 sisteminin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 413 TÜMÜ
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    perişanyana tek bir tanım uyuyor, sebepler temelinde, manyak
    Cevapla
  • Emrah 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes rahatsız oluyorsa doğru yoldayız.Asla pes etmek yok yola devam.
    Cevapla
  • Sinan Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah (c.c.) Osmanlıdan sonra zalim kafirleri cezalandırma görevini tekrar bize verdi bu ne büyük bir şereftir. Alemlerin Rabbine ne kadar şükretsek az.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece karabag degil devam edin taki Nahcıvana kadar aradaki toprak parcasınıda alalım. Türkiye den yola cıktığımızda Bakü ye kadar karayolu oluşturalım. Aradaki toprak parçasıda Ermennistan ın isgalci, soykırımcı davranışları neticesi savaş tazminatı olarak ceza verilsin. Allah Azerbaycan ın yanında olsun. Amin
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Rusya.. Yangına körükle gidilmez bize değil size gerekli.. İtidale davet edeceğine, Ermenistan ı işgal ettiği topraklardan çıkmaya davet etsene.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR